Kizerová nahradila v Good Angels zranenú Piersonovú

NETKY.SK • 4 Február 2014, 09:13 • 2 min
Kizerová nahradila v Good Angels zranenú Piersonovú

KOŠICE - Americká basketbalistka Lynetta Kizerová nahradila v tíme Good Angels Košice zranenú krajanku Plenette Piersonovú. Informovali o tom v pondelňajšom hlavnom vydaní televízneho športového spravodajstva Góly – Body – Sekundy Rozhlas a televízia Slovenska (RTVS).

slovakia

left justify in out

"Plenette má problémy s obomi meniskami a natrhnutý predný krížny väz na pravom kolene," uviedol v rozhovore pre RTVS hlavný tréner Good Angels Košice Maroš Kováčik. Na jeho slová nadviazala i Piersonová: "Odchádzam do štátov, aby som podstúpila sériu vyšetrení. Snáď ich výsledky budú pre mňa dobré."

Ako už skôr avizoval generálny manažér klubu Daniel Jendrichovský, tak v Piersonovej videl okrem kvalitnej hráčky aj osobnosť prejavujúcu sa nielen na ihrisku, ale i v šatni. "Pre náš tím odviedla obrovský kus práce," konštatoval Jendrichovský a zároveň informoval o náhrade, ktorú košický klub získal. "Prichádza k nám 23-ročná a 193 centimetrov vysoká podkošová hráčka, ktorá v zámorí oblieka dres Phoenixu Mercury Lynetta Kizerová. Určite to však nebude náhrada, ktorá by dosahovala basketbalový kaliber a ľudskými kvalitami, aké má Plenette," dodal.

Generálny manažér vyjadril presvedčenie, že si 32–ročná Američanka Piersonová ešte v budúcnosti oblečie žlto-modrý dres. "Ak by sa to už v tejto sezóne nestalo, tak ja pevne verím, že sa to podarí v tej nasledujúcej," poznamenal Daniel Jendrichovský a nevylúčila to ani samotná Piersonová: "Mám Košice veľmi rada a verím, že si tu ešte raz zahrám."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies