Kittel dovŕšil hetrik na Scheldeprijs, Sagan nešpurtoval

NETKY.SK • 9 Apríl 2014, 17:34 • 2 min
Kittel dovŕšil hetrik na Scheldeprijs, Sagan nešpurtoval

SCHOTEN - Jednorazové cyklistické preteky Scheldeprijs vyhral v stredu nemecký favorit Marcel Kittel. Pretekár tímu Giant-Shimano dovŕšil čistý hetrik na tejto belgickej klasike.

slovakia

left justify in out

Víťaz zvládol 200,9 km za 4:33:53 h. Druhý skončil v záverečnom špurte Američan Tyler Farrar z tímu Garmin Sharp a tretí Holanďan Danny van Poppel (Trek Factory Racing). Slovenský líder tímu Cannondale Peter Sagan tentoraz neútočil na víťazstvo a prišiel do cieľa vo voľnom tempe v hlavnom poli jazdcov na 70. mieste, keď za víťazným Kittelom zaostal o 27 sekúnd. 
 

Cyklisti na Scheldeprijs najprv absolvovali 151,7 km z Antverp do Schotenu a na záver potom tri 16,4 km dlhé okruhy v Schotene. Stredajšie preteky boli pre mnoho jazdcov a tímov prípravným podujatím na nedeľňajšiu tretiu veľkú klasiku jarnej sezóny Paríž - Roubaix. 

 

Väčšinu pretekov odtiahlo v úniku šesť cyklistov zväčša z menej známych kontinentálnych tímov: Andrea Fedi (Yellow Fluo), Dmitrij Gruzdev (Astana), Luke Rowe (Sky), Ivan Balykin (RusVelo), Alessandro Bazzana (UnitedHealthcare) a Jan Ghyselinck (Wanty Groupe Gobert). Desať kilometrov pred cieľom sa ich náskok stenšil na minútu a ich snaha sa definitívne skončila 3 km pred páskou. Záverečný špurt pelotónu suverénne ovládol Marcel Kittel. 

 

Výsledky: 

Scheldeprijs (Antverpy - Schoten, 200,9 km): 1. Marcel Kittel (Nem.) Giant-Shimano 4:33:53 h, 2. Tyler Farrar (USA) Garmin Sharp, 3. Danny van Poppel (Hol.) Trek Factory Racing, 4. Alessandro Petacchi (Tal.) Omega Pharma - Quick-Step, 5. Sam Bennett (Ír.) NetApp Endura, 6. Davide Appollonio (Tal.) AG2R La Mondiale - všetci v čase víťaza,..., 70. Peter Sagan, Cannondale +27 s, 113. Martin Velits (obaja SR) Omega Pharma - Quick-Step +1:27.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies