Kittel a Greipel vítajú boj UCI proti motorčekom

NETKY.SK • 6 Máj 2016, 15:53 • 2 min
Kittel a Greipel vítajú boj UCI proti motorčekom

BERLÍN - Nemeckí jazdci Marcel Kittel a André Greipel uvítali opatrenia Medzinárodnej cyklistickej únie (UCI) proti používaniu motorčekov v bicykloch.

slovakia

left justify in out

"Až keď vypukol prípad belgickej cyklokrosárky mi došlo, že to nie je žiadny hókus-pókus. Predtým mi to však znelo ako nejaká vzdialená budúcnosť," citovala Kittela agentúra DPA. "Myslím, že k tejto veci treba pristupovať s plnou vážnosťou," dodal ho Greipel.

 

Únia vyslovila 26. apríla v prvom známom prípade nedovoleného použitia motorčeka drakonický trest. Belgická cyklokrosárka Femke Van den Driesscheová dostala šesťročný zákaz činnosti, pokutu 20.000 švajčiarskych frankov a navyše musí uhradiť trovy konania. Devätnásťročnú jazdkyňu usvedčili na januárových MS. UCI plánuje v roku 2016 podrobiť testu magnetickou rezonanciou až 12.000 bicyklov.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies