Kit Harington rokuje o role v historickej minisérii

NETKY.SK • 5 Október 2016, 09:42 • 2 min
Kit Harington rokuje o role v historickej minisérii

LONDÝN - Anglický herec Kit Harington, známy predovšetkým ako Jon Snow zo seriálu Hra o tróny (2011), rokuje o úlohe v pripravovanej historickej minisérii televízie BBC a produkčnej spoločnosti Kudos. Dráma s pracovným názvom Gunpowder by sa mala zamerať na anglického vojaka Guya Fawkesa, ktorý sa v 17. storočí neúspešne pokúsil spáchať atentát na vtedajšieho panovníka, kráľa Jakuba I. Ako informoval portál Deadline, 29-ročný rodák z Londýna by sa mal na projekte, ktorý bude mať tri šesťdesiatminútové epizódy, podieľať aj ako producent. BBC a Kudos sa k informácii odmietli vyjadriť.

slovakia

left justify in out

Dráma by sa mala odohrávať v roku 1605, keď sa Fawkes so skupinou provinčných anglických katolíkov sprisahali proti kráľovi Jakubovi I. a chceli na anglický trón vrátiť katolíckeho panovníka. Dosiahnuť to chceli výbuchom Snemovne Lordov pomocou pušného prachu počas rokovania parlamentu 5. novembra. Fawkesa však pri prenášaní výbušniny zadržali. Jeho sprisahaniu sa hovorí aj Sprisahanie pušného prachu (v angličtine Gunpowder plot, pozn. red.) a vo Veľkej Británii si ho každý rok 5. novembra pripomínajú ohňostrojom a spálením Fawkesovej figuríny vo vatre.


Christopher Catesby "Kit" Harington je známy napríklad aj z hororu Návrat do Silent Hill 3D (2012), dobrodružného fantasy Siedmy syn (2014), drámy Pompeje (2014), vojnového filmu Testament mladosti (2014) či mokumentu Sedem dní v pekle (2015). Svoj hlas prepožičal jednej z postáv v animovanom filme Ako si vycvičiť draka 2 (2014).
Informácie pochádzajú z webstránky deadline.com a archívu agentúry SITA.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies