Kiššová: Viem, premiér odvolaný nebude, ale aj tak nie je schôdza márna

NETKY.SK • 10 November 2014, 08:30 • 2 min
Kiššová: Viem, premiér odvolaný nebude, ale aj tak nie je schôdza márna

BRATISLAVA - Aj keď premiér odvolaný nebude, aktuálna mimoriadna schôdza nie je márna. Vyhlásila to dnes v Národnej rade (NR) SR poslankyňa SaS Jana Kiššová.

slovakia

left justify in out

"Ak sa už len dôsledkom tejto diskusie otvoria niektorým ľuďom oči, tak to celé malo zmysel," zdôraznila v rozprave k návrhu na odvolanie premiéra Roberta Fica (Smer-SD). Parlament diskutuje o tomto návrhu vyše 30 hodín, poslanci pokračujú v rozprave už druhú noc. Koniec je momentálne v nedohľadne, prihlásených je ešte 16 rečníkov. "To, že tu už dva dni sedíme a rokujeme, je pre mňa to najmenšie zlo z tohto celého," doplnila Kiššová. Okrem nákupu CT prístroja v piešťanskej nemocnici kritizovala vo svojom prejave aj fakt, že predseda vlády sa na schôdzi objavil veľmi málo. 
      

Vyzvala ho, aby namiesto kampane v regiónoch zašiel do nemocníc a tam sa opýtal lekárov či personálu a pacientov, či si myslia, že si slovenské zdravotníctvo môže dovoliť nákup takého predraženého CT. Do nemocníc si pritom podľa jej slov musia pacienti nosiť aj toaletný papier a príbory. Jej slovám však oponoval poslanec Smeru-SD Miroslav Číž, podľa ktorého sa poslankyňa pridala k bezdôvodnému a bezcharakternému obviňovaniu. Divil sa, odkiaľ má informácie o tom, čo sa v piešťanskej nemocnici stalo. "Ja zúfalo čakám na informácie úradov, ktoré sú legitímne, Úradu pre verejné obstarávanie či Generálnej prokuratúry," opísal poslanec. 
      

Opoziční poslanci chcú zbaviť Fica funkcie pre podozrivý nákup CT prístroja v piešťanskej nemocnici. Žiadajú odvolanie premiéra pre údajné vytváranie korupčného prostredia. Tvrdia, že Smer-SD pod vedením Roberta Fica dlhodobo vytvára na Slovensku systém vedúci k podpore korupcie a klientelizmu a posúva demokraciu od západného typu k oligarchickej. Podľa opozície bohatne úzka skupina ľudí, pričom väčšina obyvateľstva chudobnie.
      

Podľa Fica je aktuálna schôdza len divadlo pred komunálnymi voľbami. Navyše nemieni akceptovať obvinenia voči Smeru-SD, s ktorými prichádza opozícia, avšak bez dôkazov. Premiér považuje mimoriadnu schôdzu za pokus o prehlbovanie obrazu Slovenska, že je tu všetko zlé. Zopakoval tiež slová, že SR prešla od roku 2012 významnými zmenami a došlo k významným pozitívnym posunom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies