Kiššová: Projekt Energetickej únie je vnímaný pozitívne

NETKY.SK • 2 December 2016, 18:37 • 2 min
Kiššová: Projekt Energetickej únie je vnímaný pozitívne

BRATISLAVA - Projekt Energetickej únie je vnímaný pozitívne. Uviedla to dnes na brífingu v Bratislave predsedníčka Výboru Národnej rady (NR) SR pre hospodárske záležitosti Jana Kiššová (SaS) po stretnutí predsedov výborov pre hospodárske záležitosti parlamentov členských štátov EÚ, témou ktorého bola Energetická únia v rámci Parlamentnej dimenzie predsedníctva SR v Rade EÚ.

slovakia

left justify in out

"Mala som pocit, že účastníci tohto stretnutia vnímajú dohodnuté návrhy pozitívne, tie, ktoré prezentoval eurokomisár pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič. Nezachytila som žiadnu vlnu nevôle, že by sa niektorá členská krajina EÚ postavila proti komunikovaným záležitostiam. Vnímam to veľmi pozitívne. Myslím si, že bude vôľa zo strany členských krajín návrhy týkajúce sa Energetickej únie implementovať," povedala Kiššová.

 

Podčiarkla, že Šefčovič účastníkov stretnutia informoval o tzv. zimnom energetickom balíčku návrhov, ktorý bol schválený v stredu (30. 11.) v Bruseli. "Jeho súčasťou je nové nariadenie o trhu s energiami, pravidlá pre kapacitné mechanizmy, novela smerníc v oblasti obnoviteľných zdrojov energie aj energetickej efektívnosti, zmeny v riadení energetiky a tiež v oblasti dotácií pre fosílne palivá," povedala.

 

Na prezentovaný energetický balíček vo svojom vystúpení podľa Kiššovej pochvalne reagoval aj predseda Výboru pre priemysel, výskum a energetiku Európskeho parlamentu Jerzy Buzek. "Ten vyzdvihol Energetickú úniu ako najvýznamnejší projekt EÚ za posledných 50 rokov," informovala Kiššová.

 

V rámci druhého panelu stretnutia sa podľa nej účastníci konferencie venovali Energetickej únii aj z pohľadu výskumu a inovácií. Diskusiou sprevádzal poslanec Národnej rady SR a predseda Komisie pre technologický rozvoj a inovácie, pôsobiacej v rámci hospodárskeho výboru, Karol Galek (SaS). V treťom paneli boli hlavnou témou budúce inteligentné systémy so zameraním na spotrebiteľa.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona