Kissinger požiadal o trpezlivosť s Trumpom napriek jeho predvolebnej rétorike

NETKY.SK • 12 December 2016, 08:27 • 2 min
Kissinger požiadal o trpezlivosť s Trumpom napriek jeho predvolebnej rétorike

OSLO - Bývalý americký minister zahraničných vecí Henry Kissinger označil dnes novozvoleného prezidenta USA Donalda Trumpa za osobnosť, ktorá "nemá v moderných amerických dejinách precedens". Súčasne však varoval pred posudzovaním Trumpa podľa jeho predvolebných vyhlásení.

slovakia

left justify in out

Laureát Nobelovej ceny mieru povedal, že pred "naznačovaním nevyhnutnej krízy" by mala dostať nová americká vláda šancu predstaviť svoju zahraničnú politiku, a to napriek "prvkom rétoriky... a náročným vzorom" prezentovaným počas Trumpovej kampane.

Kissinger, ktorý dostal Nobelovu cenu mieru v roku 1973, hovoril dnes na novozriadenom Fóre Nobelovej ceny mieru v Osle.

Nobelovu cenu dostali Kissinger a vietnamský politik a diplomat Le Duc Tho spoločne za svoje úsilie pri vyjednávaní mierových Parížskych dohôd, ktoré ukončili vojnu vo Vietname. Tho však ocenenie odmietol.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies