Kišš: Projekt Hodnota za peniaze sa etabloval v slovenskom verejnom priestore

NETKY.SK • 30 Máj 2018, 16:39 • 2 min
Kišš: Projekt Hodnota za peniaze sa etabloval v slovenskom verejnom priestore

BRATISLAVA – Projekt Hodnota za peniaze sa etabloval v slovenskom verejnom priestore. Uviedol to riaditeľ Útvaru hodnoty za peniaze (ÚHP) na Ministerstve financií SR Štefan Kišš po stretnutí s prezidentom SR Andrejom Kiskom, ktorý ho prijal pri príležitosti dvoch rokov fungovania ÚHP.

slovakia

left justify in out

Šéf ÚHP a prezident diskutovali o dosiahnutých výsledkoch útvaru aj o ďalších plánoch. "Zrevidovali sme takmer polovicu verejných výdavkov a pozeráme sa na veľké investičné projekty od dopravy, zdravotníctva až po obranu. A posudzujeme jednotlivé projekty z hľadiska hodnoty za peniaze," priblížil Kišš s tým, že najviac sa útvar venoval doprave a diaľničným projektom.

 

"Obchvat Prešova a úsek Mýtna – Lovinobaňa sú dnes pripravené tak, že už pri verejnom obstarávaní tam bola pripísaná celkom značná úspora rádovo v desiatkach až stovkách miliónov eur," podotkol Kišš.

 

Reagoval aj na návrh Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS), podľa ktorého by už cena nemala byť jediným kritériom pri vyhodnocovaní ponúk pri súťažiach na projektové práce. "Úplne základnou zásadou, prečo sa bavíme o projekte s názvom Hodnota za peniaze je, že nerozhoduje len cena, ale aj kvalita," poznamenal.

 

 

img

 

 

ÚHP momentálne pracuje na projekte s názvom Mzdy vo verejnej správe. "Pozeráme sa na to, koľko úradníkov, teda vôbec zamestnancov štátu, je na Slovensku, a či sú ohodnotení adekvátne, a aké výsledky za to občania majú," ozrejmil Kišš.

 

Jednou z hlavných úloh, ktorá ÚHP čaká, je podľa neho posúdenie zostávajúcich investičných projektov, ktoré sa pripravujú. Prioritne bude útvar posudzovať tie, ktoré sú najbližšie k realizácii.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
peter bercik

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona