Kiss a Mötley Crüe finančne podporili Auroru poznačenú streľbou

NETKY.SK • 11 August 2012, 14:33 • 2 min
 Kiss a Mötley Crüe finančne podporili Auroru poznačenú streľbou

Kiss a Mötley Crüe finančne podporili Auroru poznačenú streľbou

slovakia

left justify in out

img

Kapely Kiss a Mötley Crüe venovali 100-tisíc dolárov (približne 82-tisíc eur) fondu Aurora Victim Relief, určenému pre postrelených a príbuzných obetí vyčíňania Jamesa Holmesa v aurorskom kine. Oznámili to v stredu na svojom spoločnom koncerte v Denveri, ktorý je neďaleko miesta tragédie. "Po zničujúcich správach o nezmyselnom strieľaní v Colorade sme chceli niečo urobiť a pomôcť rodinám i zraneným. Spojili sme sa s partnermi nášho turné a kamarátmi z kapely Kiss a finančne sme prispel. Dúfame, že ostatných to inšpiruje, aby urobili to isté. Je jedno, či to bude malá alebo veľká suma," uviedol Nikki Sixx z Mötley Crüe vo vyhlásení. Paul Stanley z Kiss tiež dúfa, že ich "malé gesto" motivuje ostatných, aby pomohli ľuďom poznačeným tragédiou.

James Holmes 20. júla na premiére snímky Návrat Temného rytiera (2012) v coloradskom meste Aurora zabil 12 ľudí a 58 ďalších zranil. Polhodinu po polnoci miestneho času v kinosále najprv odpálil dymovnicu alebo zariadenie so slzným plynom a spustil streľbu. Pri zatknutí na parkovisku za nákupným centrom, kde film premietali, sa vôbec nebránil a sám seba označil za Jokera - úhlavného nepriateľa komiksového superhrdinu Batmana. Bývalý študent medicíny bol oblečený v nepriestrelnej veste a mal nôž, pušku a dve ďalšie strelné zbrane. Celý arzenál si zadovážil legálne niekoľko týždňov vopred. Po útoku priznal, že jeho byt je plný výbušnín. Podomácky vyrobené granáty spolu s pripraveným benzínom mali zabiť prvého človeka, ktorý vstúpi dnu.

Rodák z kalifornského San Diega čelí pre svoje vyčíňanie obžalobe v 142 bodoch. V prípade smrti 12-tich osôb čelí za každú z nich hneď dvom obžalobám - z vraždy prvého stupňa a vraždy spáchanej s mimoriadnou ľahostajnosťou. Holmesovi hrozí v prípade dokázania viny trest smrti. Podľa žalobkyne sa pre zložitosť prípadu začnú súdne pojednávania najskôr o rok.

Zdroj:SITA



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona