Kisku v Sp. Novej Vsi zaujímalo školstvo a zdravotníctvo

NETKY.SK • 21 Január 2016, 12:50 • 2 min
Kisku v Sp. Novej Vsi zaujímalo školstvo a zdravotníctvo

POPRAD – Slovenský prezident Andrej Kiska sa dnes počas návštevy v Spišskej Novej Vsi stretol v historickej budove radnice aj so zástupcami miestneho školstva a zdravotníctva, hovoril s nimi predovšetkým o aktuálnej situácii v týchto dvoch oblastiach.

slovakia

left justify in out

„S pánom primátorom a jeho kolegami sme prebrali aktuálne otázky, ktoré mesto trápia a tešia. Som veľmi rád, že aj v takých kľúčových oblastiach, ako je školstvo a zdravotníctvo, zaznamenáva Spišská Nová Ves progres, má dobré výsledky,“ uviedol slovenský prezident pre médiá. Ako vysvetlil Tomáš Repčiak z PR oddelenia mesta, učitelia majú v Spišskej Novej Vsi druhé najvyššie platy na Slovensku. „Do zdravotníctva išlo za posledné roky toľko investícií, že sa radikálne zmenila úroveň zdravotných služieb v meste a okolí,“ dodal.


„Ako rodák zo Spiša, Popradčan, som sem veľmi rád chodieval,“ zaspomínal si dnes prezident vo svojom príhovore. Uviedol, že Spišská Nová Ves patrí v posledných rokoch medzi šťastné mestá, ktorým sa darí. Okrem iného dnes primátor mesta Ján Volný prezidenta informoval aj o príchode nového investora, vďaka ktorému by mohlo v miestnom priemyselnom parku vzniknúť v rozmedzí troch až piatich rokov od tristo do päťsto pracovných miest. Prezident označil túto správu za pozitívnu najmä z pohľadu zamestnanosti na Spiši, nový investor by podľa neho mohol pomôcť nielen mestu, ale aj regiónu. „S pánom primátorom sme sa zhodli na tom, že to, čo tento región potrebuje, je spájanie, dokázať tento krásny Spiš lepšie predať. To však nie je iba problémom Spiša, ale celej našej krajiny. Slovensko je nádherné a Spiš je unikát, s tým všetkým, čo má, od Slovenského raja, cez Spišský hrad, po krásne historické mestá, ako je Spišská Nová Ves. Potrebujeme sa spájať, aby sme ho dokázali vonku predať, aby sa darilo mestám, aj celej krajine,“ skonštatoval prezident Kiska.


Po rokovaní s vedením mesta a stretnutím s primátorom na radnici sa Kiska presunul na miestne gymnázium, kde diskutoval so študentmi. Popoludní ho ešte čaká návšteva spišskonovoveského závodu spoločnosti Embraco Slovakia, výrobcu kompresorov. Ide o jedného z najväčších výrobcov v regióne a na slovenskom trhu, pracuje preň viac ako dvetisíc zamestnancov. Prezident tam bude rokovať so zástupcami spoločnosti, obzrie si závod i laboratóriá. Neskôr Kiska zavíta do obcí Markušovce a Spišský Hrušov, v ktorých bude rokovať s ich zástupcami.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies