Kisku požiadalo viac než sto ľudí o milosť: Nedal ani jednu

NETKY.SK • 19 Júl 2014, 10:43 • 2 min
Kisku požiadalo viac než sto ľudí o milosť: Nedal ani jednu

BRATISLAVA – Viac než sto ľudí už stihlo požiadať prezidenta Andreja Kisku o udelenie milosti. Kiska, ktorý sa hlavou štátu stal 15. júna, však zatiaľ odmietol všetkých 108 žiadostí. Vyplýva to z údajov zverejnených na oficiálnej prezidentovej stránke.

slovakia

left justify in out

Prezident už pred nástupom do funkcie tvrdil, že milosti sa udeľovať nechystá. Odsúdeného by omilostil len vo výnimočných prípadoch a z veľmi závažných dôvodov. Kiska tiež avizoval, že neplánuje využiť ani ďalšiu svoju ústavnú právomoc – udelenie amnestie. 

 

Bývalý prezident Ivan Gašparovič dostal za desať rokov vo funkcii tisícky žiadostí o milosť, dal ich 28. Podpísal sa tiež pod dve amnestie. Prvú udelil pri príležitosti prvého zvolenia do úradu prezidenta 18. júna 2004, druhú pri príležitosti 20. výročia vzniku Slovenskej republiky 1. januára 2013. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona