Kiskovi chýbajú v obchodoch paradajky z juhu Slovenska

NETKY.SK • 11 Máj 2016, 12:53 • 2 min
Kiskovi chýbajú v obchodoch paradajky z juhu Slovenska

DUNAJSKÁ STREDA – Najväčším problémom Dunajskej Stredy a okolia je to, že 30 až 40 percent ľudí odtiaľ musí pre nedostatok pracovných príležitostí dochádzať za prácou do Bratislavy. Po stretnutí s primátorom Dunajskej Stredy Zoltánom Hájosom to povedal prezident Andrej Kiska. Riešením tohto problému by podľa neho malo byť nadviazanie na tradície a oživenie poľnohospodárskej výroby v tomto regióne.

slovakia

left justify in out

"Tradiční výrobcovia a spracovatelia ovocia a zeleniny tu už nie sú. V hypermarketoch nájdeme drvivé percento zahraničných tovarov. V Európskej únii je bežné, že domáce potraviny tvoria 60 - 70 percent spotreby obyvateľstva, u nás je to len 30 - 40 percent,“ povedal Kiska počas návštevy Dunajskej Stredy. V spolupráci s ministerstvom pôdohospodárstva je podľa neho potrebné vytvoriť tlak, aby sa produkcia aj z južnej časti Slovenska dostala na pulty obchodných reťazcov. "Aby sme tie úžasné, sladučké paradajky nekupovali zo Španielska, Talianska, ale aby sme boli pyšní na to, čo tu dokážeme dopestovať,“ dodal prezident Kiska. Počas dnešného výjazdu v okrese Dunajská Streda navštívi aj obec Vrakúň, kde sa stretne s predstaviteľmi obce, obecných združení a občanmi. Kiska zavíta aj do Šamorína, tu ho čaká stretnutie s vedením mesta a s predstaviteľmi občianskych iniciatív, ktoré tu pôsobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies