Kiskovi blahoželali ku Dňu Ústavy SR Obama či Gauck

NETKY.SK • 1 September 2014, 16:42 • 2 min
Kiskovi blahoželali ku Dňu Ústavy SR Obama či Gauck

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska dostal pri príležitosti štátneho sviatku Dňa Ústavy Slovenskej republiky blahoprajné posolstvá od viacerých štátnikov či predstaviteľov kráľovských rodín. Blahoželal mu americký prezident Barack Obama či prezident Spolkovej republiky Nemecko Joachim Gauck, informoval hovorca slovenskej hlavy štátu Peter Petrus.

slovakia

left justify in out

Prezident Obama vo svojom liste ocenil, že Slovenská republika po tom, ako úspešne uskutočnila transformáciu na slobodnú a demokratickú spoločnosť, aktívne zdieľa svoje skúsenosti z posledných dvoch dekád so susednými aj vzdialenejšími krajinami, ktoré sú stále na ceste k rozvinutej demokracii. „Slovenský záväzok k medzinárodnej bezpečnosti v regióne aj mimo neho jasne demonštruje naše spoločné pochopenie, že najlepší spôsob na dosiahnutie mieru a prosperity je prostredníctvom rešpektovania ľudských práv a vlády práva,“ napísal prezident Obama.

 

Prezident Spolkovej republiky Nemecko Joachim Gauck zas vo svojom telegrame Andrejovi Kiskovi pripomenul, že Slovensko a Nemecko spája veľmi úzky a priateľský vzťah, pričom vyzdvihol partnerskú spoluprácu v NATO, EÚ a eurozóne. „Som pevne presvedčený, že aj v budúcnosti dokážeme spoločne zdolať výzvy a spoločne sa zasadzovať za silnú Európsku úniu a stabilnú eurozónu,“ uviedla nemecká hlava štátu.

 

Blahoželania prezidentovi Kiskovi poslali aj český prezident Miloš Zeman, chorvátsky prezident Ivo Josipovič či belgický kráľ Filip.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona