Kiskova známka láme rekordy, za pol roka si ju kúpilo viac ľudí ako Gašparovičovu za štyri!

NETKY.SK • 2 December 2014, 10:46 • 2 min
Kiskova známka láme rekordy, za pol roka si ju kúpilo viac ľudí ako Gašparovičovu za štyri!

BRATISLAVA - Prezidentská poštová známka sa teší obľube, predali sa milióny, píše denník Plus 1 deň. Známka s podobizňou prezidenta SR Andreja Kisku sa predáva na Slovenskej pošte od 16. júna 2014 a k dispozícii je 8 miliónov kusov.

slovakia

left justify in out

Od toho obdobia až po november sa predalo vyše štyroch miliónov známok s jeho portrétom, ktorý vyhotovil akademický maliar Martin Činovský. Hovorkyňa Slovenskej pošty Stanislava Pondelová informovala, že dotlače známky sa budú odvíjať od prevádzkových potrieb pošty.

 

Na porovnanie známka s portrétom bývalého prezidenta SR Ivana Gašparoviča bola vytlačená v počte 7 miliónov kusov počas 10 rokov. Za 4 roky sa predalo menej než Kiskových známok za pol roka.

 

Kiska nie je úspešný, len čo sa týka výplatnej známky, ale i u filatelistov. "Filatelistické produkty vydané k známke Andreja Kisku sa vypredali v priebehu jedného mesiaca", prekvapila Pondelová s tým, že ide o rekord.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies