Kiska: Zdravotníctvo je kľúčovou otázkou pre každý slovenský región

NETKY.SK • 8 Október 2014, 13:11 • 2 min
Kiska: Zdravotníctvo je kľúčovou otázkou pre každý slovenský región

DOLNÝ KUBÍN – Prezident SR Andrej Kiska počas dnešnej pracovnej návštevy Dolnooravskej nemocnice s poliklinikou L. Nádašiho Jégého v Dolnom Kubíne pre TASR uviedol, že zdravotníctvo je kľúčovou otázkou pre každý slovenský región.

slovakia

left justify in out

"Na príklade tejto nemocnice je jasne vidieť, že naše zdravotníctvo sa dá postupnými krokmi kvalitatívne rozvíjať, pokiaľ sú schopní a nadšení ľudia, lekári a zdravotné sestry, ktorí chcú zo všetkých síl pomáhať svojim pacientom. Viaceré veľmi pekne zrekonštruované oddelenia sú dôkazom, že to ide," uviedol prezident.

 

Zároveň pripomenul, že treba ešte veľa investovať do mnohých ďalších priestorov. "Veľmi ma teší, že v Dolnom Kubíne sú tieto snahy. Veľmi príjemne ma prekvapila výnimočná úroveň novovybudovanej mamografie. Všetkých nás musí tešiť, že aj na vidieku dokážu vznikať skutočne špičkové pracoviská," vyzdvihol.

 

"Takýmito hlbšími návštevami našich regiónov, ktoré som začal teraz na Kysuciach a Orave, sa snažím pochopiť, čo ich trápi, v čom sa im darí a s čím by potrebovali pomôcť. Mojou úlohou je otvárať témy, klásť otázky, pýtať sa kompetentných a očakávať od nich odpovede a konkrétne riešenia," dodal prezident.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies