Kiska zaslal sústrastný telegram britskej kráľovnej Alžbete II.

NETKY.SK • 4 Jún 2017, 10:37 • 2 min
Kiska zaslal sústrastný telegram britskej kráľovnej Alžbete II.

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska poslal sústrastný telegram britskej kráľovnej Alžbete II. v súvislosti so sobotňajším (3.6.) teroristickým útokom v Londýne. Vyčíňanie teroristov nazval ohavným činom.

slovakia

left justify in out

"Vaše veličenstvo, s hlbokým zármutkom som prijal správu o brutálnom teroristickom útoku voči občanom Spojeného kráľovstva, ktorý sa odohral včera v Londýne. Prijmite, prosím, spoločne s rodinami zosnulých, ich blízkymi a všetkými občanmi Vašej krajiny moju úprimnú sústrasť," uviedla hlava štátu v telegrame.

 

Podľa Kisku Slovenská republika ostro odsudzuje tento ohavný čin a aj naďalej bude stáť po boku Spojeného kráľovstva a spojencov v boji proti terorizmu. "Prijmite, prosím, Vaše veličenstvo, prejav mojej hlbokej úcty," napísal prezident.

 

Na sociálnej sieti Kiska doplnil, že zdieľame smútok Londýnčanov. "V boji proti terorizmu sme všetci zjednotení a nebojíme sa," dodal.

 

Útoky v centre Londýna si vyžiadali šesť obetí na životoch, 48 ľudí bolo hospitalizovaných. Podľa polície traja páchatelia najprv dodávkou zrazili ľudí na chodníku Londýnskeho mosta (London Bridge), potom pokračovali v jazde na Borough Market, kde na ulici, v baroch a reštauráciách nožmi útočili na ľudí. Polícia všetkých troch zastrelila.

 

Trojica mala na sebe atrapy viest, aké používajú samovražední atentátnici. Očití svedkovia podľa britských médií vypovedali, že útočníci vykrikovali: "To je za Alaha!".

 

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies