Kiska: Zamestnávatelia očakávajú lepšie pripravených absolventov škôl

NETKY.SK • 5 November 2014, 17:57 • 2 min
Kiska: Zamestnávatelia očakávajú lepšie pripravených absolventov škôl

KOŠICE - Zamestnávatelia sa podľa prezidenta SR Andreja Kisku sťažujú na veľký počet vysokých škôl a na úroveň absolventov, ktorí nespĺňajú ich nároky. Hlava štátu to dnes vyhlásila v Košiciach na brífingu po stretnutí s predstaviteľmi združenia IT Valley.

slovakia

left justify in out

„Stretol som dnes skvelých ľudí so skvelými myšlienkami, nápadmi. Ľudí, ktorí chcú prinášať tisícky pracovných miest v Košiciach a okolí. Na druhej strane som pochopil, aké problémy máme z pohľadu školstva, prepojenosti s praxou,“ povedal Kiska. Pripomenul, že v IT Valley začínali s tisíckou zamestnancov a dnes ich je už 7000. „Je tu možnosť vzniku minimálne ďalších sedem až osemtisíc pracovných miest,“ podotkol.
     

Prezident vyjadril presvedčenie, že všetci, ktorí môžu pomôcť tomu, aby tieto pracovné miesta mohli vzniknúť, by tak mali urobiť. „Ako prezident pokladám za svoju prioritu stretnúť sa s ministrom školstva a rozprávať o týchto problémoch,“ doplnil. Zároveň dodal, že má teraz veľké skúsenosti zo svojej cesty po USA. „Videl som prepojenie vysokých škôl s praxou. Sám som podnikal, zamestnával ľudí, viem, ako to je vytvárať pracovné miesta, takže mojou úlohou je otvárať tieto témy a urobiť všetko pre to, aby sme týmto myšlienkam a ľuďom so skvelými nápadmi pomohli,“ zdôraznil Kiska.
     

Najväčším problémom je podľa neho konfrontácia toho, aké požiadavky majú zamestnávatelia na absolventov vysokých škôl a s akou úrovňou sa u nich stretávajú. „Sú tu pracovné miesta, ale my pri našom školskom systéme nedokážeme pre nich vychovávať dobre pripravených ľudí,“ uzavrel. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies