Kiska začal zbierať podpisy pod svoju prezidentskú kandidatúru

NETKY.SK • 4 Jún 2013, 13:29 • 2 min
Kiska začal zbierať podpisy pod svoju prezidentskú kandidatúru

BRATISLAVA – Občiansky kandidát na post prezidenta Andrej Kiska dnes oficiálne začal zber podpisov pod svoju kandidatúru. Predsedom petičného výboru sa stal hokejový tréner Ján Filc.

slovakia

left justify in out

"Kandidujem ako nezávislý a nestranícky kandidát a svoju kandidatúru opieram výlučne o podporu od občanov. Preto chcem zbierať podpisy po celom Slovensku za pomoci ľudí, ktorí sú presvedčení, tak ako ja, že Slovensko potrebuje zmenu," uviedol Kiska. Ľudia sú podľa neho unavení z politikov, strácajú dôveru a preto sú radi, že prichádzajú noví ľudia. Podpisy bude zbierať za pomoci dobrovoľníkov.

Kiska rovnako neodmietol prípadnú podporu politických strán. "Ak pôjde o štandardnú politickú stranu za dôveru sa poďakujem a prijmem ju, ale zároveň jedným dychom dodávam, že vždy sa budem riadiť svojim vlastným vedomím a svedomím," dodal kandidát na post prezidenta, ktorý už začal kampaň zameranú na zber podpisov. Podľa jeho slov má v súčasnosti rozmiestnených asi 1000 bilboardov. "Táto kampaň bude trvať mesiac a vychádza približne na 100.000 eur," uviedol s tým, že celú prezidentskú kampaň bude financovať z vlastných peňazí.

"Chcem mať za prezidenta silnú osobnosť, ktorá pozná skutočné problémy ľudí a nie je prepletená s politikmi a mocenskými záujmami," uviedol na margo prezidentského kandidáta Filc. Ďalšími členmi petičného výboru sú Silvia Lavríková a členka Študentskej rady vysokých škôl SR Vladimíra Ledecká.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies