Kiska: Vyzýva Fica k poctivej a férovej kampani

NETKY.SK • 18 December 2013, 17:21 • 2 min
Kiska: Vyzýva Fica k poctivej a férovej kampani

BRATISLAVA - Bolo by férové, keby napríklad Fico ako predseda vlády poveril niektorého vicepremiéra zastupovaním a osobne by sa venoval vo funkcii premiéra iba najnevyhnutnejším štátnym záležitostiam, ktoré odteraz už nebude zneužívať v kampani

slovakia

left justify in out

Občiansky kandidát na prezidenta Andreja Kiska vyzýva premiéra Roberta Fica, ktorý dnes oznámil kandidatúru na prezidenta, aby jeho kampaň bola poctivá a férová. Ako ďalej dnes na tlačovej konferencii v Bratislave reagoval Kiska na Ficovu kandidatúru, dnes sa skončila hra na schovávačku, ktorú Fico hral s verejnosťou už niekoľko mesiacov. Podľa jeho slov by bolo od premiéra férové, keby napríklad ako predseda vlády poveril niektorého vicepremiéra zastupovaním a osobne by sa venoval vo svojej funkcii len najnevyhnutnejším štátnym záležitostiam, ktoré odteraz už nebude zneužívať v kampani. „Nebolo by správne, aby paralyzoval činnosť vlády tým, že ju bude používať ako nástroj svojej osobnej volebnej kampane,“ poznamenal Kiska.

Každá vláda potrebuje podľa Kisku protiváhu, čo je aj hlavnou témou prezidentských volieb. Kiska pozýva predsedu vlády, ako aj ostatných relevantných kandidátov, aby spoločne diskutovali so študentmi, so strednou generáciou či mladými ľuďmi o tom, prečo chcú odísť zo Slovenska či prečo sa boja mať druhé dieťa. „Dôvodom je neistota,“ doplnil prezidentský kandidát s tým, že by sa mali stretnúť napríklad v Dobšinej a tam sa zhovárať o tom, kde je naša bieda, prečo štát na každom kroku len predstiera riešenia a keď má pomôcť, nepomáha. 

V prezidentskej kampani bude reč o všeličom, a tak je to podľa Andreja Kisku správne. Ale skutočnou hlavnou témou volieb na prezidenta zostane fakt, či vláda dostane protiváhu, ktorú dnes nemá ani v prezidentovi, ani v politickej opozícii, myslí si. „Predseda vlády dnes oznámil kandidatúru vraj v menej stability, no predstavuje si ju tak, že jedna politická strana ovládne všetko, od prezidenta až po riaditeľa nemocnice,“ povedal. Ako dodal, predseda vlády a kandidát na prezidenta by nemal strašiť občanov nestabilitou, pretože stabilita je o riešení reálnych problémov a nie o rečnení. „Ja kandidujem, aby som vrátil prezidentskému úradu nezávislosť od politických strán, nestrannosť a autoritu,“ povedal na záver Andrej Kiska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies