Kiska vymenuje Švecovú za šéfku NS SR hneď po návrate z USA

NETKY.SK • 23 September 2014, 14:16 • 2 min
Kiska vymenuje Švecovú za šéfku NS SR hneď po návrate z USA

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska vymenuje Danielu Švecovú za predsedníčku Najvyššieho súdu (NS) SR hneď v prvý deň po návrate za zahraničnej pracovnej cesty v USA. Potvrdil to počas cesty na americký kontinent.

slovakia

left justify in out

"Hneď prvý deň po návrate ju budem menovať," potvrdila hlava štátu. Prezident dodal, že víta zmeny na čele justičných orgánov, teda víťazstvo Švecovej vo voľbách predsedníčky NS SR aj zvolenie Jany Bajánkovej za predsedníčku Súdnej rady SR. Obe podľa neho čaká veľa práce. "Ako prezident urobím všetko preto, aby som im pomohol vrátiť dôveru v justíciu na Slovensku," dodal. Kiska sa vyjadril aj ku kandidátom na ústavných sudcov, ktorých odmietol vymenovať a preto podali ústavné sťažnosti. "Som presvedčený, že som konal presne v súlade s Ústavou a ak by som tak nekonal, dokonca by som ju porušil," povedal.
     

Prezident Andrej Kiska dnes odcestoval na deväťdňovú pracovnú cestu do Spojených štátov amerických. V jej úvode zúčastní v New Yorku na 69. zasadnutí Valného zhromaždenia Organizácie spojených národov (OSN). Na jej pôde vystúpi s prejavom, stretne sa generálnym tajomníkom OSN Pan Ki-munom a absolvuje viacero bilaterálnych stretnutí so svojimi partnermi. Významným rozmerom pracovnej cesty prezidenta do Spojených štátov má byť aktívna ekonomicko-investičná propagácia Slovenska. Svoj program absolvuje nielen v New Yorku, ale aj v Bostone a na západnom pobreží krajiny - v San Diegu a San Franciscu. Do vlasti sa vráti 2. októbra.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona