Kiska vymenoval staronového rektora STU Roberta Redhammera

NETKY.SK • 11 Marec 2015, 12:10 • 2 min
Kiska vymenoval staronového rektora STU Roberta Redhammera

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska dnes vymenoval na druhé funkčné obdobie staronového rektora Slovenskej technickej univerzity (STU) v Bratislave Roberta Redhammera. Vo funkcii bude do roku 2019. Rektora ešte začiatkom decembra minulého roka zvolil Akademický senát STU.

slovakia

left justify in out

Opätovné zvolenie Redhammera za rektora STU je podľa hlavy štátu svedectvom toho, že táto univerzita je v rukách človeka, ktorý má víziu a smer. "Ak chceme, aby sa z našej krajiny stala skutočne krajina špičkových odborníkov, je to práve o školstve," povedal v príhovore prezident, ktorý tiež vyslovil túžbu, aby sa STU naďalej v rebríčkoch šplhala vyššie.

 

Podľa Redhammera majú v nasledujúcom období na univerzite tri hlavné priority. "Je to jednak dokončenie budovania infraštruktúry, citlivá generačná výmena, pretože väčšina našich pedagógov vchádza do dôchodkového veku alebo tam už dokonca je, a je to silná orientácia na medzinárodnú spoluprácu, nielen vo vzdelávaní, ale najmä vo výskume," povedal rektor STU.

 

Robert Redhammer vyštudoval Elektrotechnickú fakultu SVŠT v Bratislave (dnes Fakulta elektrotechniky a informatiky STU). Po jej ukončení pôsobil na fakulte ako výskumný pracovník a učiteľ. V rokoch 1997 – 2003 pôsobil ako prodekan fakulty pre vedu a výskum a od roku 2000 aj pre oblasť informatiky. V rokoch 2003 - 2011 bol prorektorom a potom rektorom STU. V období rokov 1991 až 1992 pôsobil na univerzite v Yorku v Anglicku.

 

Ako prorektor STU vybudoval prvý Univerzitný technologický inkubátor na STU, ktorý pomohol v rozbehu doteraz viac ako 40 novým podnikom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona