Kiska vymenoval Jozefa Makúcha za guvernéra NBS

NETKY.SK • 12 Január 2015, 15:24 • 2 min
Kiska vymenoval Jozefa Makúcha za guvernéra NBS

BRATISLAVA - Staronovým guvernérom Národnej banky Slovenska (NBS) bude opäť Jozef Makúch. Vymenoval ho dnes prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

"Vám aj vašim kolegom z Európskej centrálnej banky ostáva úloha prispieť k obnove dôveryhodnosti bankového sektora v Európe a stabilnej spoločnej meny. Prajem vám, aby vaše druhé funkčné obdobie bolo na európskej úrovni menej hektické a o to úspešnejšie," zaželal Kiska novovymenovanému guvernérovi.

 

Taktiež je podľa prezidenta dôležité, aby centrálna banka prispievala k osvete a vzdelávaniu ľudí v oblasti finančných produktov. "Najlepšou ochranou pred nekalými finančnými praktikami je informovaný a vzdelaný spotrebiteľ," dodal Kiska.

 

Jozef Makúch bol prvýkrát do funkcie vymenovaný 12. januára 2010, keď sa zároveň stal aj členom Rady guvernérov Európskej centrálnej banky (ECB). Guvernérom NBS tak bude už po druhýkrát.

 

Členmi Bankovej rady NBS sú guvernér, dvaja viceguvernéri a ďalší členovia. Guvernéra vymenúva a odvoláva prezident SR na návrh vlády Slovenskej republiky, ktorý musí schváliť Národná rada SR. Podľa zákona tá istá osoba môže byť vymenovaná za guvernéra NBS opätovne najviac na dve funkčné obdobia.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies