Kiska vymenoval dvoch rektorov vysokých škôl

NETKY.SK • 18 November 2014, 12:06 • 2 min
Kiska vymenoval dvoch rektorov vysokých škôl

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska dnes vymenoval rektorov dvoch vysokých škôl. Menovacie dekréty si v Prezidentskom paláci v Bratislave prevzali Vladimír Hiadlovský z Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a Miroslav Kelemen z Vysokej školy bezpečnostného manažérstva v Košiciach.

slovakia

left justify in out

Prezident zaželal pri slávnostnom vymenovaní rektorom veľa elánu, a aby zažili spolu so svojimi školami obdobie úspechu. "Pri menovaní rektorov cítim zodpovednosť za budúcnosť slovenského školstva. Školstvo je to, čo určuje, čo z našej krajiny bude. Nie ste len najvyšší akademickí predstavitelia škôl. Ste aj manažéri, ktorí budú určovať filozofiu vzdelávania a praktického smerovania celej školy," uviedol Kiska s tým, že rektori musia tiež prenášať dôležité hodnoty na svojich pedagógov a motivovať ich k tomu, aby ich oni prenášali na študentov. Hlava štátu tiež pripomenula, že vysoké školstvo potrebuje zmenu.

 

Vysoké školy potrebujú podľa Kisku novú energiu, nových lídrov zmien, pedagógov, dekanov a rektorov. "Potrebujú lídrov, ktorí vedia, že cieľom vysokého školstva nie je produkovať množstvo absolventov. Dôležité je, akých budeme mať hodnotných, kvalifikovaných, rozhľadených a pripravených ľudí pre profesionálny život," dodal na záver Kiska.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies