Kiska vyjadril podporu referendu o ochrane rodiny

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 18:49 • 2 min
Kiska vyjadril podporu referendu o ochrane rodiny

BRATISLAVA - Referendum o ochrane rodiny a manželstva, ktoré pripravuje Aliancia za rodinu, bolo témou stretnutia zástupcov aliancie s Andrejom Kiskom.

slovakia

left justify in out

Aliancia za rodinu v piatok 21. marca listom oslovila oboch kandidátov na prezidenta SR, ktorí postúpili do 2. kola voľby prezidenta. Požiadala ich o stretnutie k spomínanému referendu. Na dnešnom stretnutí s Alianciou za rodinu "sa Andrej Kiska jasne vyjadril, že víta občianske iniciatívy a je pre neho dôležité, aby sa ľudia aktívne zapájali do spoločenského diania", informoval SITA hovorca Aliancie za rodinu Anton Chromík.

 

"Myslím si, že referendá by mali byť spájané s jednotlivými voľbami ako najlepší nástroj na vyjadrovanie vôle občanov," cituje tlačová správa Aliancie za rodinu Andreja Kisku. Kiska aliancii potvrdil, že "z tohto dôvodu bude preferovať, aby aj referendum o ochrane rodiny a manželstva, ktoré iniciuje Aliancia za rodinu, bolo spojené s niektorými voľbami". Hovorkyňa Aliancie za rodinu Anna Verešová privítala tento postoj prezidentského kandidáta Andreja Kisku. Kiska prejavil záujem v prípade svojho zvolenia o ďalšie stretnutie, kde by bol prediskutovaný aj obsah jednotlivých otázok. 

 

S alianciou sa dnes stretol aj kandidát na prezidenta Robert Fico. "Každá petičná akcia, ktorá spĺňa zákon a obsahuje otázky, ktoré sú v súlade s ústavou, musí vyústiť do referenda. Žiadny prezident takú akciu nemôže ignorovať," objasnil Fico svoj postoj k pripravovanej petičnej akcii na vypísanie referenda, ktorého predmetom by boli viaceré otázky, ktoré sa týkajú manželstva a rodiny. 

 

Aliancia za rodinu 6. marca oznámila, že vyhlasuje občiansku petíciu za referendum o ochrane rodiny. Predmetom referenda budú ochrana manželstva ako zväzku jedného muža a jednej ženy a zároveň aj uprednostnenie najlepšieho záujmu dieťaťa pri osvojení, a to vyrastať v rodine s otcom a mamou. Predmetom referenda má byť aj ochrana výnimočnosti manželstva pred tým, aby boli iné formy spolužitia postavené na rovnakú úroveň ako manželstvo a ochrana detí pred nevhodnou výchovou v školách. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies