Kiska: Východná je výnimočný sviatok tradičnej slovenskej ľudovej kultúry

NETKY.SK • 7 Júl 2014, 06:42 • 2 min
Kiska: Východná je výnimočný sviatok tradičnej slovenskej ľudovej kultúry

VÝCHODNÁ – Jubilejný 60. ročník Folklórneho festivalu Východná vyvrcholil dnes popoludní strhujúcim galaprogramom pod názvom Spev zeme.

slovakia

left justify in out

Poldruhahodinovému pásmu piesní a tancov v podaní členov viacerých súborov a skupín aplaudoval v zaplnenom amfiteátri aj prezident SR Andrej Kiska.
      

„Veľmi potešujúce je, že náš krásny folklór žije naplno aj medzi mladými ľuďmi a stáva sa stále populárnejší, čoho dôkazom bol obrovský dav milovníkov ľudových tradícií zo všetkých kútov Slovenska, ktorí sa vo Východnej opäť po roku zišli na tomto legendárnom, doslova celonárodnom sviatku,“ zdôraznil pre TASR.
      

Mimoriadne veľký počet návštevníkov bol podľa prezidenta najlepšou odmenou pre všetkých účinkujúcich a organizátorov za ich ohromnú snahu pripraviť jubilejnú oslavu slovenského folklóru. „Takýchto výnimočných podujatí tradičnej kultúry by malo byť na našom Slovensku čím viacej,“ vyzdvihol Kiska.
      

„Roky som chodieval na tento festival s mojimi deťmi a aj teraz mi bolo nesmiernou cťou zavítať do Východnej na jedinečný sviatok slovenskej kultúry a tradícií v nádhernom prostredí pod majestátnym Kriváňom,“ dodal s tým, že celý čas držal palce zanieteným organizátorom, aby sa z ťažkých mrakov nespustil dážď.
 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies