Kiska verí, že vládne strany si vzniknutú kritickú situáciu vydiskutujú

NETKY.SK • 8 August 2017, 06:41 • 2 min
Kiska verí, že vládne strany si vzniknutú kritickú situáciu vydiskutujú

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska hovoril včera s predsedom SNS Andrejom Dankom po tom, čo Danko informoval verejnosť o vypovedaní koaličnej zmluvy.

slovakia

left justify in out

Momentálne je však podľa Kisku vecou lídrov vládnych strán, aby si vzniknutú situáciu vydiskutovali medzi sebou na koaličných rokovaniach. TASR informoval hovorca prezidenta Roman Krpelan.

 

Danko včera vypovedal koaličnú zmluvu. Ako dôvod uviedol absolútnu nevyhnutnosť prenastavenia pravidiel v koalícii, novú úpravu pomerov a vzťahov. Taktiež stanovenie absolútne nových priorít, ktoré sa budú premietať v rámci procesu zostavenia nového rozpočtu s cieľom obnovy dôvery medzi koaličnými partnermi, ako aj dôvery verejnosti ku koalícii.

 

Danko koaličným partnerom navrhuje bilaterálne, resp. multilaterálne rokovania s vedením SNS o možnosti zostavenia novej koaličnej zmluvy. Predseda vlády Robert Fico (Smer-SD) zvolal na utorok (8.8.) rokovanie koaličných partnerov.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies