Kiska: Verejnú ochrankyňu práv treba počúvať

NETKY.SK • 24 Marec 2015, 17:57 • 2 min
Kiska: Verejnú ochrankyňu práv treba počúvať

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska prijal dnes v Prezidentskom paláci verejnú ochrankyňu práv Janu Dubovcovú, aby spolu diskutovali o problémoch, ktoré ombudsmanka opísala v správe o svojej činnosti za minulý rok.

slovakia

left justify in out

Dokument dnes Dubovcová prezentovala aj pred poslancami Národnej rady SR. V pléne parlamentu si ju vypočulo iba niekoľko poslancov.
     

"Pokladal som za dôležité, aby som ako prezident si osobne vypočul od verejnej ochrankyne práv, čo ju trápi, čo vo svojej správe uviedla a v akom stave sú problémy, o ktorých sme už viackrát rozprávali, a čo nové sa podarilo zistiť," uviedol po stretnutí Kiska. Dubovcovú musíme podľa jeho slov pozorne počúvať, pretože problémy sa nevyriešia tak, že si zakryjeme oči a nebudeme chcieť o nich počúvať. "Musíme byť pripravení jasne, otvorene hovoriť o problémoch, odstraňovať ich," zdôraznila hlava štátu.
     

Prezident podľa Dubovcovej prejavuje trvalý záujem o to, v akom stave vidí verejný ochranca práv dodržiavanie základných práv a slobôd. "Verejný ochranca práv je zrkadlom výkonnej moci, on vlastne kontroluje a preskúmava postup orgánov štátu, tak zákonite pána prezidenta zaujímajú výsledky činnosti verejného ochrancu práv," priblížila po stretnutí Dubovcová.
     

Obaja okrem zistení v dokumente diskutovali aj o predchádzajúcich problémoch, ktoré sa vyskytli pri senioroch a prístupe k starostlivosti či pri školskom systéme.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies