Kiska vedie v dôveryhodnosti pred Dankom a Ficom

NETKY.SK • 12 Máj 2016, 11:51 • 2 min
Kiska vedie v dôveryhodnosti pred Dankom a Ficom

BRATISLAVA - Najdôveryhodnejším spomedzi troch najvyšších ústavných činiteľov je prezident SR Andrej Kiska, nasledujú predseda NR SR Andrej Danko a premiér Robert Fico. Vyplýva to z telefonického prieskumu verejnej mienky agentúry AKO, ktorý sa uskutočnil od 4. do 10. mája na vzorke 1000 respondentov.

slovakia

left justify in out

Prezidentovi Kiskovi úplne dôveruje 39 percent opýtaných, predsedovi parlamentu Dankovi 26 percent a premiérovi Ficovi 24 percent. Kiskovi skôr dôveruje 40 percent respondentov, Dankovi 39 percent a Ficovi 28 percent.

 

Naopak, hlave štátu skôr nedôveruje 12 percent opýtaných, Dankovi 17 percent a Ficovi 19 percent. Prezidentovi vôbec nedôveruje deväť percent respondentov, šéfovi parlamentu 11 percent a predsedovi vlády 28 percent.

 

Pri Dankovi nevedeli posúdiť jeho dôveryhodnosť dve percentá opýtaných a päť percent uviedlo, že ho nepozná.

 

Otázka v prieskume znela: "Aká je vaša dôvera k trom najvyšším ústavným činiteľom prezidentovi SR, predsedovi parlamentu a predsedovi vlády? U každého z nich odpovedajte podľa štvorstupňovej škály".



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies