Kiska v sobotu pôjde voliť a vyzýva ľudí, aby tak urobili tiež

NETKY.SK • 12 November 2014, 11:05 • 2 min
Kiska v sobotu pôjde voliť a vyzýva ľudí, aby tak urobili tiež

BRATISLAVA – Prezident Andrej Kiska sa zúčastní na komunálnych voľbách a občanov vyzýva, aby tiež obetovali polhodiny svojho času a v sobotu išli k volebným urnám.

slovakia

left justify in out

"V sobotu určite pôjdem voliť. Pôjdem voliť preto, lebo si neviem dosť dobre predstaviť, že by som ignoroval voľby, ktorých výsledok sa bezprostredne dotýka môjho života a týka sa verejného priestoru, v ktorom žijeme," vyhlásila hlava štátu na dnešnej tlačovej besede.

 

Situácia v regiónoch nie je podľa Kisku všade na Slovensku rovnaká. Sú mestá a obce, ktorým sa darí dobre a naopak, sú samosprávy, kde je podľa prezidenta najvyšší čas na zmenu, "Ale všetky samosprávy majú jedno spoločné. Výsledok toho, ako si vyberieme v komunálnych voľbách, vidíme každý deň, keď vyjdeme z domu," tvrdí hlava štátu. Kiska vyzval občanov, aby dobre zvážili, komu dajú svoj hlas. "Zvážme, čo je to za človeka, aké s ním majú ľudia skúsenosti, čo robí a s akými výsledkami," dodal. Na kandidátov musia byť voliči nároční, treba im však dať príležitosť, myslí si Kiska. 

 

Starostov obcí, primátorov miest a poslancov obecných, mestských či miestnych zastupiteľstiev si na najbližšie štyri roky volíme v sobotu 15. novembra od 7:00 do 20:00. Voličské právo má približne 4,4 milióna obyvateľov Slovenska, ktorí v deň volieb dosiahnu minimálne 18 rokov. Voliť sa dá iba v mieste trvalého bydliska. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies