Kiska v Rakúsku zdôrazňoval, že chce bojovať s korupciou

NETKY.SK • 17 Júl 2014, 14:05 • 2 min
Kiska v Rakúsku zdôrazňoval, že chce bojovať s korupciou

VIEDEŇ – Prezident Andrej Kiska, ktorý je na svojej prvej oficiálnej návšteve Rakúska, dnes počas stretnutia s prezidentom Heinzom Fischerom zdôrazňoval, že je preňho dôležitý boj proti korupcii a za zlepšenie vymožiteľnosti práva. Uviedol to Fischer na spoločnej tlačovej besede hláv štát.

slovakia

left justify in out

"To isté platí aj pre Rakúsko. Myslím si, že žiadna krajina nemôže povedať, že v tejto veci je všetko v poriadku," vyhlásil Fischer.

 

Rakúskych novinárov zaujímalo, čo chce Kiska v prezidentskom úrade dosiahnuť. "Najdôležitejšie je vracať dôveru ľudí v štát, v to, že ľudia, ktorí zastupujú štát, a politici, sú vo svojich funkciách preto, aby pomohli ľuďom a aby štát slúžil pre nich," odpovedal im Kiska. Slovenská hlava štátu okrem iného podotkla, že Rakúsko môže byť v mnohých oblastiach pre Slovenskom inšpiráciou a vzorom. Slovenský prezident ocenil rakúske školstvo, prepojenie vedy a výskumu s praxou či rešpekt k životnému prostrediu. 

 

Hlavy štátov sa zhodli, že vzťahy medzi oboma krajinami sú na veľmi dobrej úrovni. "Rakúsko je druhým najväčším investorom na Slovensku. Súvisí to určite aj s tým, že na Slovensku vidno veľké snahy o rozvoj," poznamenal Fischer. Vzťahy sa však podľa neho dobre vyvíjajú aj v politickej rovine. 

 

Slovenská hlava štátu má na programe aj stretnutie so spolkovým kancelárom Wernerom Faymannom a s primátorom mesta Viedeň Michaelom Häuplom. Kiska, ktorý sa stal prezidentom 15. júna, už má za sebou oficiálnu návštevu Českej republiky aj Poľska. Stretol sa tiež s maďarským prezidentom na pracovnej ceste v Budapešti. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies