Kiska v OSN: Slovensko má pred sebou výzvy aj vo vzdelávaní

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 09:03 • 2 min
Kiska v OSN: Slovensko má pred sebou výzvy aj vo vzdelávaní

NEW YORK - Slovensko má pred sebou dve výzvy. Treba zlepšiť vzdelávanie a budovať kvalitné inštitúcie na všetkých úrovniach štátnej a verejnej správy, ktoré by zvýšili dôveru občanov v štát. Poukázal dnes na to prezident SR Andrej Kiska v New Yorku na podujatí OSN k implementácii globálnych trvalo udržateľných cieľov, takzvanej Agendy 2030. Kiska je v New Yorku na pracovnej ceste, v piatok (22.4.) podpíše klimatickú dohodu. Na Deň Zeme tak má urobiť rekordných 155 krajín.

slovakia

left justify in out

Slovensko zvyšuje podľa Kisku svoju rozvojovú a humanitárnu pomoc. "Ale mali by sme robiť oveľa viac. Hoci sme v tomto ohľade pyšní na našu občiansku spoločnosť, mali by sme s verejnosťou viac komunikovať o globálnych problémoch. O solidarite. O spoločnej zodpovednosti za riešenie problémov za našimi hranicami. Jasným príkladom je naša skúsenosť so súčasnou utečeneckou krízou v Európe," povedal.

 

Agendu 2030 Slovensko podľa neho plne podporuje pre trvalo udržateľný rozvoj. "Záväzok skoncovať s chudobou, vybudovať mierumilovnú, inkulzívnu a odolnú spoločnosť je naším dedičstvom pre ďalšie generácie," povedal prezident vo svojom vystúpení. Podľa Kisku je dôležité, aby sa s plánom stotožnili všetky krajiny. Sedemnásť cieľov udržateľného rozvoja sa týka všetkých z nás, podmienky v jednotlivých krajinách sa však líšia, myslí si. Preto je podľa neho dôležité zamerať sa "na vlastné slabiny a využiť naše silné stránky" na pomoc ostatným krajinám.

TASR o tom informoval Martin Lipták z tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta Slovenskej republiky.

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies