Kiska v marci pôjde voliť, nebude však dávať odporúčanie

NETKY.SK • 12 November 2015, 14:41 • 2 min
Kiska v marci pôjde voliť, nebude však dávať odporúčanie

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska určite pôjde v parlamentných voľbách voliť.

slovakia

left justify in out

"A budem vás presviedčať, aby ste išli voliť - každý z vás," hovorí prezident vo videu, ktoré zverejnil na svojej oficiálnej stránke. Kiska tiež zdôraznil, že ako prezident určite nebude dávať odporúčanie, koho majú ľudia voliť. "Budem povzbudzovať, aby ste mali na programy a záväzky politických strán a ich predstaviteľov najvyššie nároky, aby ste nerezignovali na možnosť, že sa veci u nás môžu pohnúť naozaj výrazne," tvrdí občanom vo videu Kiska.


Kiska si uvedomuje, že mnohí ľudia na Slovensku stratili dôveru v štát a pripustil, že je mnoho oblastí, ktoré by mali a mohli fungovať lepšie. Pozornosť upriamil na dve oblasti, a to zdravotníctvo a školstvo. V zdravotníctve podľa Kisku "vládne neporiadok, neprehľadné záujmy aj rozkrádanie na úkor zdravia pacientov, dokonca životov pacientov." Druhou oblasťou, o ktorú by sa ľudia mali vo voľbách zaujímať, je školstvo, osobitne to základné, kde sa rozhoduje o budúcnosti SR a šanci našich detí uplatniť sa v živote. Pripustil, že rodičia majú mnoho starostí, niekedy dve zamestnania, aby uživili rodinu a nemajú toľko času venovať sa svojim deťom, koľko by chceli. "Úloha základnej školy rastie. Čo sa tam nepodarí alebo pokazí, už potom žiadna stredná škola neopraví," vyhlásil Kiska.
Prezident pripomenul, že už dnes narážame na politickú reklamu na internete alebo bilbordy. "Chcel by som vás ale požiadať, buďte, prosím, nároční na politické strany - či už viete, koho budete voliť, alebo sa len budete rozhodovať," vyhlásil. "Buďte aktívni, zaujímajte sa, prosím, o programy strán, pýtajte sa, kto bude zodpovedný za ich plnenie, ak budú vo vláde, a nenechajte sa odbiť všeobecnými sľubmi," vyzval občanov SR Kiska s tým, že máme právo žiadať od štátu, aby si plnil svoje povinnosti voči občanom. "Slovensko je váš štát, vaša republika," povedal prezident. Myslí si, že je na občanoch, aby im strany predstavili také programy a riešenia a dali také prísľuby, ktoré nebudú môcť po voľbách ignorovať.


Dátum parlamentných volieb dnes vyhlásil predseda parlamentu Peter Pellegrini. V poradí siedme parlamentné voľby v ére samostatného Slovenska sa budú konať v sobotu 5. marca 2016.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies