Kiska: Uvedomujeme si, že bezpečnosť a ochrana je nástojčivou úlohou dňa

NETKY.SK • 23 Júl 2016, 12:20 • 2 min
Kiska: Uvedomujeme si, že bezpečnosť a ochrana je nástojčivou úlohou dňa

BRATISLAVA - Teroristi a chorí jednotlivci šíria po Európe strach, obhajujúc sa často náboženstvom ventilujú svoju vlastnú frustráciu, nenávisť, neschopnosť žiť v modernom, vyspelom svete a zabíjajú nevinných ľudí, dokonca malé deti.

slovakia

left justify in out

„Všetci si uvedomujeme, že bezpečnosť a ochrana je nástojčivou úlohou dňa. Všetci psychicky vyšinutí jednotlivci, ktorí majú v úmysle páchať zlo, musia vedieť, že proti nim stoja tí najlepší experti, profesionáli, a spolu s nimi všetci dobrí, normálni ľudia - ľudia našej Európy, našej planéty,“ uviedol to prezident Andrej Kiska po piatkovom útoku v Mníchove na svojom Facebooku. Zároveň vyjadril pozostalým obetí úprimnú sústrasť.


Streľba v areáli mníchovského obchodného strediska Olympia sa skončila smrťou desiatich ľudí vrátane 18-ročného útočníka s dvojakým nemecko-iránskym občianstvom, ktorý zrejme spáchal samovraždu a jeho telo našli približne kilometer od miesta činu. Spomedzi ľudí, ktorí utrpeli zranenia, sa viacerí nachádzajú v ohrození života.

 

Motív útoku je stále neznámy a polícia nedokázala určiť, či bol páchateľ terorista alebo konal v amoku.


Počas teroristického poplachu uviazli v centre Mníchova mnohí obyvatelia a návštevníci, ktorí sa nemohli dostať ani domov, ani do hotelov. Možnosť núdzovo prenocovať im ponúkali rôzne podniky a inštitúcie, ako je štátny železničný dopravca Deutsche Bahn, ale aj bavorský parlament či viaceré mešity.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona