Kiska: Úlohou politikov nie je urážať, ale riešiť problémy ľudí

NETKY.SK • 29 Január 2017, 12:05 • 2 min
Kiska: Úlohou politikov nie je urážať, ale riešiť problémy ľudí

BRATISLAVA - Politika je často pretkaná osobnými útokmi a obvineniami o tom, kto je väčší zlodej a podvodník. Úlohou politikov však nie je urážať, ale diskutovať o riešeniach problémov, ktoré trápia ľudí.

slovakia

left justify in out

V dnešnej diskusnej relácii TA3 V politike to povedal prezident SR Andrej Kiska.

 

Občania musia podľa neho získať späť dôveru v štát a v to, že politici riešia problémy, s ktorými sa dennodenne stretávajú. Za jeden z dôvodov, prečo sa dnes ľudia cítia neistí, označil prezident umelé vyvolávanie strachu zo strany politikov. "Populisti pracujú so strachom, politici pracujú s odvahou. Je úlohou politikov dávať ľuďom sebavedomie a nádej," povedal.

 

Podľa Kisku sa často zabúda na váhu slova a spôsob, akým sa používa. Ako podotkol, vo Veľkej Británii sa pred referendom o brexite často opakovalo, že zdrojom frustrácie v krajine sú práve ľudia z východnej Európy. "Štvavé slovo spravilo to, že niekoľko mladých Poliakov bolo zabitých. My si preto musíme určiť jasné pravidlá a hranice, za ktoré nesmieme povoliť, aby sa vchádzalo," skonštatoval prezident s tým, že na sociálnych sieťach ľudia často nad nenávistnými slovami mávnu rukou, a tým otvárajú cestu extrémizmu a fašizmu.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies