Kiska udelil milosť otcovi štyroch detí: Toto ho presvedčilo!

NETKY.SK • 7 Október 2016, 12:20 • 2 min
Kiska udelil milosť otcovi štyroch detí: Toto ho presvedčilo!

BRATISLAVA – Slovenský prezident Andrej Kiska vo štvrtok (6.10.) podmienečne udelil milosť 26-ročnému mužovi M. M., ktorý bol právoplatne odsúdený za podvod na 12 mesiacov odňatia slobody.

slovakia

left justify in out

Jeho výkon bol podmienečne odložený na skúšobnú dobu 12 mesiacov. TASR o tom informoval Martin Lipták z Kancelárie prezidenta SR.

 

"Súd odsúdeného zároveň zaviazal k náhrade škody vo výške 3.504 eur. Keďže odsúdený v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia nenahradil poškodenej spôsobenú škodu, súd uznesením vyslovil, že odsúdený sa v skúšobnej dobe podmienečného odsúdenia neosvedčil a trest odňatia slobody vo výmere 12 mesiacov vykoná. Na výkon trestu ho súd zaradil do ústavu s minimálnym stupňom stráženia," uviedol Lipták.

 

Podľa jeho slov menovaný nebol v minulosti súdne trestaný. Odsúdený je otcom štyroch maloletých detí vo veku päť, štyri, dva a jeden rok, pričom štvorročný syn Matej trpí vážnym nevyliečiteľným onkologickým ochorením, tumorom na mozgovom kmeni. Odsúdený bol jediným živiteľom rodiny, preto sa o maloleté deti počas výkonu trestu stará ich matka, ktorá je čiastočnou invalidnou dôchodkyňou.

 

Prezident Kiska pri posudzovaní žiadosti o milosť pre odsúdeného bral do úvahy najmä ťažkú ľudskú, sociálnu a finančnú situáciu, v ktorej sa ocitla rodina odsúdeného.

 

Po dôslednom preskúmaní prípadu odpustil odsúdenému trest pod podmienkou, že po dobu dvoch rokov odo dňa udelenia milosti nespácha úmyselný trestný čin a zároveň v rovnakej lehote nahradí poškodenej škodu vo výške 3.504 eur.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona