Kiska teraz neuvažuje o založení žiadnej politickej strany

NETKY.SK • 10 Marec 2014, 13:42 • 2 min
Kiska teraz neuvažuje o založení žiadnej politickej strany

BRATISLAVA - Monitor relácie rádia Expres Braňo Závodský naživo.

slovakia

left justify in out

Občiansky kandidát na prezidenta Andrej Kiska teraz neuvažuje o založení žiadnej vlastnej politickej strany. "Dnes sa sústreďujem na voľby, na to, aby som postúpil do druhého kola a v druhom kole aby som vyhral, takže túto otázku teraz neriešim," vyhlásil Kiska v relácii rádia Expres Braňo Závodský naživo. Kiska potvrdil len to, že v prípade neúspechu vo voľbách chce pomáhať ľuďom.

 

V relácii Kiska diskutoval s Milanom Kňažkom. Obaja sa zhodli, že ako prezidenti by napríklad žiadali od Slovenskej informačnej služby (SIS) informácie ku kauze emisie. "Prezident musí konať v záujme verejnosti aj v prípade, že tomu bráni zákonné ustanovenie. Ak je zákonné ustanovenie o tajnej informácii spojené s krytím akéhokoľvek porušenia zákona, prezident toto musí riešiť," povedal Kňažko. Informácie by požadoval aj Kiska. V prípade, že by zistil niečo, čo nie je vo verejnom záujme, inicioval by stretnutie s premiérom a ministrom vnútra. "Žiadal by som od nich, aby sa táto kauza doriešila, aby neskončila ako ďalšie veľké kauzy zametené pod kobercom," hovorí Kiska. 

 

Kandidáti odpovedali aj na otázku, či by ako prezidenti chodili na summity EÚ. Kňažko si myslí, že chodiť na ne by mal skôr premiér. "Neznamená to, že v istých dôležitých rokovaniach by nemala byť súčinnosť s prezidentom," dodal. Kiska by na summity EÚ nechodil. "Na summity musí chodiť ten, kto bude niesť aj politickú zodpovednosť," uzavrel.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies