Kiska telefonoval s ukrajinským prezidentom Porošenkom

NETKY.SK • 3 September 2015, 15:37 • 2 min
Kiska telefonoval s ukrajinským prezidentom Porošenkom

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska telefonoval so svojim ukrajinským partnerom Petrom Porošenkom, hovorili spolu o dodávkach plynu aj nedávnych nepokojoch na Ukrajine.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

Ako agentúru SITA informoval Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta SR, Kiska zdôraznil, že Slovensko bude pokračovať v dodávkach plynu na Ukrajinu.


V telefonickom rozhovore mu tiež zablahoželal k nedávnemu Dňu nezávislosti Ukrajiny (24. augusta). „Suverénna, nezávislá a stabilná Ukrajina je nielen v záujme ukrajinského ľudu, ale aj Slovenska. Slovensko bude naďalej Ukrajinu podporovať v rozvoji a v jej snahách na ceste do Európskej únie," povedal Kiska Porošenkovi. Vyjadril tiež úprimnú sústrasť rodinám obetí nedávnych nepokojov a zaželal skoré uzdravenie zraneným. S prezidentom Porošenkom diskutovali aj o vývoji situácie na východe krajiny a o priebehu reforiem. Ukrajinský prezident ocenil doterajšiu slovenskú pomoc a požiadal o pokračovanie dodávok plynu, ktoré sú dôležité pri budovaní ukrajinskej nezávislosti, suverenity a ekonomiky.


Nedávne nepokoje na Ukrajine si vyžiadali niekoľko mŕtvych a takmer 150 zranených, z čoho bola väčšina policajtov a príslušníkov Národnej gardy. Desať z nich bolo vo vážnom stave. Násilnosti medzi nacionalistami a bezpečnostnými zložkami vypukli počas zasadnutia parlamentu, na ktorom zákonodarcovia v prvom čítaní odhlasovali ústavnú reformu posilňujúcu postavenie separatistických oblastí.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona