Kiska telefonicky gratuloval Réwayovi a spol. k bronzu

NETKY.SK • 6 Január 2015, 22:17 • 2 min
Kiska telefonicky gratuloval Réwayovi a spol. k bronzu

BRATISLAVA - Prezident SR Andrej Kiska telefonicky zablahoželal slovenským hokejovým reprezentantom do 20 rokov k zisku bronzových medailí na juniorskom svetovom šampionáte v Kanade. Hlava štátu zastihla hráčov na ceste domov z Kanady, telefonicky hovorila s kapitánom Martinom Réwayom.

slovakia

left justify in out

"On aj celý tím si za svoj výkon a bronzové medaily z majstrovstiev sveta v hokeji hráčov do 20 rokov zaslúžia veľkú gratuláciu. Ukázali, že svojím talentom spolu so správnou taktikou, kolektívnym výkonom, zápalom pre hru a bojovnosťou sa dá dosiahnuť mnoho. Zagratulovať treba nielen hráčom, ale aj realizačnému tímu a trénerom a poďakovať treba aj mládežníckym trénerom a rodičom. Bez nich by naše mužstvo tento skvelý výsledok nedosiahlo. Všetci hráči sa stali vzorom pre mnohých mladých športovcov. Nedá sa nespomenúť fantastické výkony brankára Denisa Godlu. Nestáva sa často, že kanadskí diváci skandujú meno a tlieskajú súperovmu brankárovi. Právom bol vyhlásený za najužitočnejšieho hráča šampionátu. Tým správnym lídrom bol náš kapitán Martin Réway, výbornú taktiku naordinoval tréner Ernest Bokroš. Ďakujeme, chlapci. Sme na vás hrdí," uvádza na svojom oficiálnom profile na sociálnej sieti Facebook Andrej Kiska. 

 

 

 

 

 

Slovenskí hokejoví juniori získali bronzové medaily na svetovom šampionáte po šestnástich rokoch. V roku 1999 sa radovali rovnako na kanadskej pôde vo Winnipegu. Vtedy i tentoraz v Toronte zdolali v zápase o bronz Švédov. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies