Kiska stále nepovedal, či pôjde do Moskvy na oslavy konca vojny

NETKY.SK • 24 Február 2015, 11:07 • 2 min
Kiska stále nepovedal, či pôjde do Moskvy na oslavy konca vojny

BRATISLAVA – Prezident SR Andrej Kiska stále nepovedal, či pôjde do Moskvy na oslavy skončenia druhej svetovej vojny.

slovakia

left justify in out

Ako povedala slovenská hlava štátu novinárom, musíme si uctiť pamiatku padlých vojakov Červenej armády tak, ako si to zaslúžia. „Formu a spôsob, ako to spravíme, oznámim dostatočne dopredu. Uctenie bude veľmi dôstojné, ale je zbytočné predbiehať. Do osláv sú ešte dva mesiace,“ povedal Kiska s tým, že spraví všetko pre to, aby si dôstojne uctil pamiatku padlých sovietskych vojakov. „Nechcem komentovať teraz ako a kde,“ dodal. Oslavy v Moskve sa uskutočnia 9. mája, keď Rusi oslavujú výročie konca druhej svetovej vojny.

 

Kiska sa v nedeľu zúčastnil v ukrajinskom Kyjeve na Pochode dôstojnosti s predstaviteľmi iných štátov. Tí si pochodom pripomenuli prvé výročie demonštrácií na Majdane. Podľa slovenského prezidenta bolo vidieť, že predstavitelia zúčastnených krajín vyjadrujú veľkú a silnú podporu Ukrajine a sú viac ako znepokojení, čo Rusko na východe Ukrajiny robí.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies