Kiska: Slovenský štát bolo temné obdobie našich dejín

NETKY.SK • 14 Marec 2015, 09:20 • 2 min
Kiska: Slovenský štát bolo temné obdobie našich dejín

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska považuje Slovenský štát za "temné a smutné obdobie slovenskej histórie, kedy boli naši občania so súhlasom predstaviteľov štátu perzekvovaní, deportovaní a vraždení". Uviedol to pre agentúru SITA hovorca prezidenta Roman Krpelan.

slovakia

left justify in out

Okrem prezidenta Slovenský štát považuje za jeden z najtragickejších okamihov našej histórie aj iniciatíva Bratislava bez náckov. Tá na dnes iniciuje blokádu neofašistov na Námestí SNP o 14:00. "Časť obyvateľov bola zbavená ľudskej dôstojnosti a všetkých práv, okradnutá o majetok a fyzicky zlikvidovaná. K tomuto odkazu sa niektorí obyvatelia Slovenska, vyhlasujúci sa za slušných ľudí, stále hlásia," tvrdia v prehlásení Spoločne proti nenávisti. Títo ľudia sú podľa iniciatívy Bratislava bez náckov hrozbou pre všetkých, ktorí dávajú pred násilím a represiou prednosť demokracii, slobode a porozumeniu. "A preto je v záujme každého človeka vyznávajúceho tieto hodnoty, aby dal vždy a za každých okolností najavo svoj názor a postavil sa zlu do cesty," píše sa ďalej v prehlásení.


Poslanci slovenského snemu 14. marca 1939 odhlasovali vznik Slovenského štátu.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies