Kiska si prevzal ocenenie Pečať európskeho lídra

NETKY.SK • 12 Apríl 2016, 11:07 • 2 min
Kiska si prevzal ocenenie Pečať európskeho lídra

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska sa v pondelok v Mostare v Bosne a Hercegovine zúčastnil na jubilejnom 15. odovzdávaní cien Večernjakov pečat.

slovakia

left justify in out

Andrej Kiska si na slávnostnej ceremónii prevzal ocenenie „Pečať európskeho lídra“ za podporu Slovenskej republiky Bosne a Hercegovine na jej ceste do Európskej únie. Informoval o tom Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta.

 

Vo svojom príhovore prezident vyzdvihol význam dialógu, reforiem, porozumenia a solidarity, bez ktorých nie je možný rozvoj žiadneho štátu. Potvrdil tiež pokračovanie podpory Slovenska integračným ambíciám Bosny a Hercegoviny. „Je dôležité mať priateľov a podporovateľov, ktorí za vami stoja, ktorí vám pomôžu prekonať problémy a pády, ktorí vás povzbudia, aby ste sa nevzdávali. Nie ste sami a nikdy nebudete, pokým si budete podporu vážiť,“ povedal prezident Kiska na slávnostnej ceremónii v Mostare. „Múdri ľudia v minulosti vedeli, že ak chcete prekročiť rieku, postavíte most. V problémových vodách dnešného sveta mosty stále potrebujeme,“ dodal prezident.

 

V rámci návštevy krajiny sa Andrej Kiska stretol aj s členmi Predsedníctva Bosny a Hercegoviny, s chorvátskou prezidentkou Kolindou Grabar Kitarović a s prezidentom Čiernej Hory Filipom Vujanovićom.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies