Kiska sa zaujímal o problémy trebišovského regiónu

NETKY.SK • 17 Jún 2016, 13:01 • 2 min
Kiska sa zaujímal o problémy trebišovského regiónu

TREBIŠOV - O problémoch trebišovského regiónu a tokajskej oblasti, ako aj o možnostiach oživenia poľnohospodárskej a potravinárskej výroby hovoril dnes prezident Andrej Kiska s primátorom Trebišova Marekom Čižmárom, predstaviteľmi trebišovskej Devy a vinohradníkmi.

slovakia

left justify in out

„Trebišov trápi nedostatok pracovných miest, pričom citeľne tu chýba nejaký veľký zamestnávateľ, ako aj dlhodobo vysoká miera nezamestnanosti, ktorá sa aj v súčasnosti pohybuje na úrovni 18 percent... Informovali ma i svojom akčnom pléne, ktorý je jednou z možných ciest riešenie nezamestnanosti,“ povedal po stretnutí s primátorom Trebišova Kiska.

 

Doložil, že hovorili aj rómskej problematike, ktorá sa zanedbáva dlhé roky. Situácia je kritická, preto treba zaviesť systémové kroky. Ako uviedol, tento región, kde je úrodná pôda, zlyháva v oblasti poľnohospodárstva, ktoré kedysi vytváralo množstvo pracovných miest. Zaujímal sa aj o skúsenosti s poskytovaním zdravotnej starostlivosti v tunajšej nemocnici, ktorú teraz prevádzkuje súkromná spoločnosť Svet zdravia. Prezident dostal informácie, že kvalita sa zlepšila a občania sú spokojní.


S tokajskými vinohradníkmi chce hovoriť o možnom rozvoji tejto oblasti nielen z pohľadu vinohradníkov a výrobcov vína, ale aj o možnostiach rozvoja cestovného ruchu. „Teraz budem mať možnosť spoznať bližšie tokajské vína a veľmi rád ich ponúknem zahraničným návštevám na ochutnávku, ale aj ako špeciálny darček.


V závere uviedol, že o získaných poznatkoch a potrebách regiónu bude informovať príslušných členov vlády a bude trvať na tom, aby pracovali na realizácii opatreniach, ktoré povedú k zlepšeniu života tunajších obyvateľov.


Trebišovčan Milan Kaško namaľoval portrét prezidenta Andreja Kisku, ktorý mu dnes odovzdal pred návštevou u trebišovského primátora. „Obraz si nik neobjednal, vznikol spontánne približne pred poldruha rokom, povedal Kaško. Ako uviedol, umeleckej tvorbe sa venuje od roku 2002 a mal viacero výstav na Slovensku i v Rakúsku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies