Kiska sa v Budapešti stretne s prezidentmi V4 a Nemecka

NETKY.SK • 16 Jún 2014, 08:36 • 2 min
Kiska sa v Budapešti stretne s prezidentmi V4 a Nemecka

BRATISLAVA - Prvá zahraničná cesta Andreja Kisku, ktorý sa v nedeľu stal štvrtým slovenským prezidentom, povedie dnes do Maďarska. V Budapešti sa Kiska stretne s prezidentmi krajín V4 aj Nemecka.

slovakia

left justify in out

Nová slovenská hlava štátu do Maďarska cestuje na základe pozvania prezidenta Maďarska Jánosa Ádera. Ten organizuje spomienkovú slávnosť pri príležitosti 25. výročia udalostí, ktoré viedli k demokratickým spoločenským zmenám v Maďarsku. V rámci programu v Budapešti sa prezidenti krajín V4 a Nemecka zúčastnia na ceremónii pri hroboch politických obetí revolúcie z roku 1956. Navštívia múzeum Domu teroru, kde sa nachádzajú expozície pripomínajúce obete diktatúr 20. storočia. Súčasťou programu bude i pracovný obed prezidentov. 

 

Kiska by mal absolvovať bilaterálne rokovanie s poľským prezidentom Bronislawom Komorowským a maďarským prezidentom Jánosom Áderom. Na programe má aj neformálne stretnutie s českou hlavou štátu Milošom Zemanom a nemeckým prezidentom Joachimom Gauckom. 

Informovalo o tom tlačové oddelenie kancelárie hlavy štátu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies