Kiska sa stretne s bulharským prezidentom a holandským premiérom

NETKY.SK • 4 September 2014, 11:01 • 2 min
Kiska sa stretne s bulharským prezidentom a holandským premiérom

BRATISLAVA - Prezident Andrej Kiska využije summit NATO vo Walese aj na dvojstranné rokovania. Stretne sa s bulharským prezidentom Rosenom Plevnelievom, v pláne má aj rokovanie s holandským predsedom vlády Markom Ruttem.

slovakia

left justify in out

Ako informuje oficiálna webstránka hlavy štátu, cieľom rozhovoru s Plevnelievom je potvrdenie záujmu o dialóg, rozvoj vzájomných vzťahov a výmena názorov na aktuálne medzinárodno-politické otázky. Holandsko je zasa naším najvýznamnejším partnerom v oblasti prílevu priamych zahraničných investícií.

 

Kiska odletel do Walesu už v stredu. Na dvojdňovom summite NATO, ktorý sa začína dnes, je prezident vedúcim slovenskej delegácie. Ide o prvý summit Aliancie, na ktorom sa nová hlava štátu zúčastní. Členmi oficiálnej delegácie sú a minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák, minister obrany Martin Glváč a náčelník Generálneho štábu Ozbrojených síl SR Milan Maxim. Kiska už v stredu informoval, že Slovensko chce na stretnutí formulovať svoj jasný postoj k základným otázkam. "V oblasti výdavkov na obranu sa zaviažeme zastaviť pokles a taktiež chceme do roku 2016 dosiahnuť stav, aby sme 20 percent z rozpočtových výdavkov na obranu venovali modernizácii ozbrojených síl," povedal. Do roku 2020 plánujeme podľa prezidenta dať na slovenský obranný rozpočet 1,6 percenta z HDP.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies