Kiska sa stal nositeľom The Freedom of the City of London

NETKY.SK • 23 Jún 2015, 17:53 • 2 min
Kiska sa stal nositeľom The Freedom of the City of London

BRATISLAVA/ LONDÝN 23. júna (SITA) - Medzi nositeľov The Freedom of the City of London sa dnes zaradil prezident SR Andrej Kiska.

slovakia

left justify in out

Ako ďalej agentúru SITA informoval Martin Lipták z tlačového odboru Kancelárie prezidenta SR, medzi držiteľov tejto pocty, ktorej prvé udelenie sa odhaduje na rok 1237, sa v minulosti zaradili aj osobnosti ako Sir Winston Churchill, Franklin D. Roosevelt, Nelson Mandela, Margaret Thatcher, Diana, princezná z Walesu, Plácido Domingo, J. K. Rowling a ďalší. "Toto ocenenie, čestné občianstvo, nedostávajú štátnici veľmi často. Potešilo ma, pretože zahŕňa pochopenie toho, že všetci úspešní ľudia by mali uvažovať o filantropii. O tom, ako by mali časť toho, čo dostali, vrátiť späť spoločnosti," cituje tlačová správa kancelárie hlavy štátu vyjadrenie Andreja Kisku po slávnostnej ceremónii v Londýne.

 

Ako ďalej informuje kancelária prezidenta, udeľovanie čestného občianstva City, finančného centra Spojeného kráľovstva v Londýne, patrí medzi najdlhšie pretrvávajúce slávnostné ceremónie na svete. Prezidentovi Kiskovi ho udelili na znak narastajúcej dôležitosti ekonomických a politických vzťahov medzi Spojeným kráľovstvom a Slovenskou republikou. 

 

Oceneniu predchádzalo stretnutie so starostom City Aldermanom Alanom Yarrowom, ktoré sa venovalo rozvoju ekonomiky a britským investíciám na Slovensku. Rozvoj ekonomiky bude tiež témou panelovej diskusie v rámci podujatia Startup Grind, na ktorej sa prezident zúčastní dnes podvečer. Diskusia bude zameraná na prezentáciu Slovenska ako krajiny s potenciálom pre inovatívne firmy, rozvoj podnikateľských ekosystémov a vytváranie nových firiem. V sprievode prezidenta vo Veľkej Británii sú zástupcovia slovenskej podnikateľskej sféry, dodáva sa v tlačovej správe. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies