Kiska sa obáva, ako silná antikampaň ovplyvní výsledok volieb

NETKY.SK • 26 Marec 2014, 11:49 • 2 min
Kiska sa obáva, ako silná antikampaň ovplyvní výsledok volieb

BRATISLAVA – Občiansky kandidát na prezidenta Andrej Kiska si netrúfa odhadnúť výsledok druhého kola prezidentských volieb, keďže ako povedal na tlačovej besede, je proti nemu vedená výrazná antikampaň.

slovakia

left justify in out

„Netrúfam si to odhadnúť, celé východné Slovensko je zaplavené bilbordmi proti mojej osobe,“ konštatoval. „Je mi ľúto, že antikampaň pokračuje, neviem, aké dopady to bude mať.“ Ako doplnil, kampaň medzi prvým a druhým kolom volieb sa niesla aj v duchu obvinení a urážok na jeho osobu zo strany premiéra a zároveň jeho protikandidáta Roberta Fica. „Je mi ľúto, že občania nemohli v diskusiách viac počuť o našich víziách Slovenska,“ dodal. Kiska zároveň neodpovedal na otázku, či sa bude po voľbách v prípade neúspechu politicky angažovať. Zopakoval len, že bude aj naďalej pomáhať ľuďom.

 

Na dnešnej tlačovej besede, kde ešte raz zhrnul, ako si predstavuje výkon funkcie prezidenta, Kiska zagarantoval, že ak sa stane hlavou štátu, urobí všetko preto, aby sa do politiky vrátil aspoň kúsok slušnosti. „Budem podporovať všetky dobré nápady a riešenia bez ohľadu na to, z ktorého politického tábora pochádzajú a ozvem sa vždy, keď politici prekročia medze elementárnej slušnosti,“ sľúbil Kiska. Garantuje tiež, že ak ho zvolia, bude prezidentom všetkých občanov. „Chcem ľudí spájať, nie nálepkovať a rozdeľovať alebo triediť podľa politickej príslušnosti,“ dodal. Kiska sa chce zastávať ľudí, keď zlyháva štát, pokúsi sa obnoviť dôveru ľudí v prezidentský úrad a politikom bude pripomínať, prečo ich ľudia volili. Kiska zdôraznil, že s vládou a parlamentom nechce bojovať, ako to hovorí jeho protikandidát Robert Fico. Naopak, praje si, aby politika bola menej o hádkach a viac o tom, na čo má slúžiť. Kiska dnes opäť potvrdil, že ak sa stane prezidentom, využije všetky formálne aj neformálne možnosti hlavy štátu, aby sa predsedom Najvyššieho súdu SR nestal Štefan Harabin. „Využijem všetky právomoci a autoritu prezidenta, aby som efektívne tlačil na dovyšetrovanie všetkých káuz,“ poznamenal. 

 

Kiska ešte raz vyzval ľudí, aby v sobotu prišli k volebným urnám. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies