Kiska s členmi súdnej rady hovoril o dôveryhodnosti súdnictva

NETKY.SK • 20 Október 2014, 18:44 • 2 min
Kiska s členmi súdnej rady hovoril o dôveryhodnosti súdnictva

BRATISLAVA - Dôveryhodnosť súdnictva bola hlavná téma dnešného rokovania prezidenta Andrej Kiska s členmi Súdnej rady SR.

slovakia

left justify in out

„Nie je to len môj osobný, ale mal by to byť spoločný cieľ: aby sme zvýšili dôveru v justíciu,“ povedal Andrej Kiska.Na stretnutí sa slovenský prezident zaujímal aj o to, aký názor majú členovia súdnej rady na spôsob výberu nových sudcov. Spoločne diskutovali, ako by sa tento proces dal zlepšiť a ako zvýšiť jeho transparentnosť tak, aby bol maximálne objektívny. „Musíme mať nespochybniteľný, náročný a objektívne fungujúci systém výberu nových ľudí v talároch,“ povedal prezident. Súdna rada a prezident sa dnes zhodli aj na tom, že noví sudcovia musia byť nielen morálne a odborne spôsobilí, ale musia presvedčiť o svojich kvalitách všetkých, ktorí prídu do styku s uplatňovaním súdnej moci. Agentúru SITA o stretnutí informovali z Tlačového oddelenia Kancelárie prezidenta SR.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies