Kiska: Rozhodnutie občanov Británie rešpektujem, ale osobne mi je to ľúto

NETKY.SK • 24 Jún 2016, 12:45 • 2 min
Kiska: Rozhodnutie občanov Británie rešpektujem, ale osobne mi je to ľúto

BRATISLAVA - Prezident Slovenskej republiky Andrej Kiska rešpektuje vôľu občanov Veľkej Británie pri referende o vystúpení krajiny z Európskej únie (EÚ). TASR informoval jeho poradca pre komunikáciu Roman Krpelan.

Otvoriť časovú os

slovakia

left justify in out

"Je to rozhodnutie a vôľa občanov Veľkej Británie, ktoré musíme rešpektovať. Osobne je mi to ľúto, ale dejiny nezastali a idú ďalej," uviedol Kiska.

 

Európska únia a myšlienka európskej integrácie utrpela podľa neho úraz, má ranu a v EÚ sa teraz všetci musíme podstatne viac snažiť, aby sme boli v budúcnosti v lepšej kondícii. "Pretože aj pre Slovensko je EÚ záruka slobodného rozvoja, solidarity, prosperity a bezpečnosti," dodal Kiska.

 

Britskí voliči vo štvrtkovom (23.6.) referende rozhodli o vystúpení svojej krajiny z Európskej únie. Po sčítaní všetkých hlasov to dnes oficiálne potvrdila Volebná komisia Spojeného kráľovstva.

 

Za brexit hlasovalo 51,9 percenta zúčastnených voličov, kým za zotrvanie Spojeného kráľovstva v EÚ sa ich vyslovilo 48,1 percenta. Účasť dosiahla 72,2 percenta.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies