Kiska: Rokoval s vedením mesta Vrútky aj o problematike školstva

NETKY.SK • 23 Jún 2016, 17:51 • 2 min
Kiska: Rokoval s vedením mesta Vrútky aj o problematike školstva

VRÚTKY - Problematiky školstva, reforiem, ako i prenesenia niektorých výkonov na samosprávy v tejto oblasti sa tiež dotklo dnešné pracovné rokovanie prezidenta Slovenskej republiky Andreja Kisku s primátorom Vrútok Miroslavom Mazúrom. Hlava štátu vo svojom príhovore spomenula aj železnice, ktoré sa s mestom v regióne Turiec bezprostredne spájajú.

slovakia

left justify in out

"Vrútky pre nás všetkých, s ktorými som chodieval z Popradu, boli v prvom rade pravdaže železnica. Železnica je tu stále niečo, čo by bolo obrovským kyvadlom tohto mestečka. Aj dnes mnoho ľudí pracuje pre železnicu ako takú. Ale okrem železnice sa toto mestečko rozvíja, ide dopredu," povedal vo svojom príhovore Kiska. Ako ďalej načrtol, na pracovnom rokovaní hovoril s primátorom aj o problémoch, ktoré Vrútky trápia, okrem iného o možnosti lepších škôlok.

 

"Trápia nás, samozrejme, škôlky, školy, pretože ešte stále tá školská reforma a hlavne prenesené výkony štátu na samosprávu, ktoré boli v roku 2002, nie sú také, aké by mali byť. Mesto malo možnosť už viackrát sa uchádzať o fondy z Európskej únie, ale kvôli nevysporiadaným pozemkom pod budovami škôl, škôlok to nebolo možné. A z vlastných zdrojov veľmi ťažko hľadáme financie, len nedávno sme sa vystrábili z veľkého problému SAD-ky," uviedol Mazúr.

 

O pomoc pri riešení tejto otázky i s niekoľkými ďalšími žiadosťami mesta podľa svojich slov poprosil aj prezidenta. "Tá žiadosť sa týka hlavne pomoci v legislatíve, v návrhoch, aby sa pohlo v zákonoch, ktoré by umožnili pružnejšie mestám a obciam riešiť problematiky škôl, škôlok," dodal.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies