Kiska rokoval s talianskym prezidentom, hovorili aj o boji proti korupcii

NETKY.SK • 9 Apríl 2015, 06:16 • 2 min
Kiska rokoval s talianskym prezidentom, hovorili aj o boji proti korupcii

RÍM/BRATISLAVA - Hospodárska a ekonomická spolupráca medzi Slovenskom a Talianskom či situácia na Ukrajine boli témy približne hodinového rokovania prezidenta SR Andreja Kisku s jeho talianskym náprotivkom Sergiom Mattarellom v Ríme. Kiska je v dňoch 8.-9. apríla na oficiálnej návšteve Vatikánu.

slovakia

left justify in out

Ako pre TASR uviedol šéf komunikačného odboru Kancelárie prezidenta SR Roman Krpelan, najvyšší predstavitelia oboch štátov diskutovali aj o problematike imigrantov z Afriky, ktorí smerujú do Talianska. "Slovenský prezident sa taktiež zaujímal o formy a spôsob boja proti korupcii v Taliansku," dodal Krpelan. Kiska zároveň pozval talianskeho prezidenta na návštevu Slovenska.

 

Prezident SR vo štvrtok 9. apríla zavíta do Apoštolského paláca vo Vatikáne, kde ho na osobnej audiencii prijme pápež František. Stretne sa aj so štátnym sekretárom Svätej stolice kardinálom Pietrom Parolinom.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky

Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona